«Pluja d’estels», el llibre de la sarrianenca Laia Aguilar per aquest Sant Jordi

Laia Aguilar posa amb el seu darrer llibre. Foto: Arxiu Aguilar
Laia Aguilar posa amb el seu darrer llibre. Foto: Arxiu Aguilar
L’escriptora i guionista porta, sota el braç, la seva última novel·la, Premi Josep Pla 2020. És una de les novetats editorials d’aquest Sant Jordi.

L’escriptora i guionista sarrianenca Laia Aguilar Sariol porta, sota el braç, per aquest Sant Jordi, la seva última novel·la –primera per adults­–, i Premi Josep Pla 2020, “Pluja d’estels”. És una de les novetats editorials d’aquest atípic Sant Jordi que el Gremi de Llibreters ha proposat de posposar pel 23 de juliol. “He tingut diferents moments, aquestes últimes setmanes. Estava molt engrescada amb el fet que el llibre, en poques setmanes, hagués esgotat fins a dues edicions. Després, però, la situació actual amb el coronavirus va trastocar aquest embranzida i ho vaig viure amb molta decepció. Actualment, iniciatives sorgides com ara https://llibreriesobertes.cat, per posar un exemple, ja que hi ha moltes altres propostes de venta en línia, ha fet que m’il·lusionés de nou”, explica Aguilar a La Fada de Sarrià. “Torno a estar molt il·lusionada. Sobretot pensant en la voluntat que hi ha per recuperar l’esperit de la festa del llibre per Sant Jordi”, afirma l’escriptora.

Aguilar no ha volgut deixar passar l’oportunitat per lamentar l’actual situació que viu el país. “Evidentment, el més important avui, més enllà del meu llibre, és la recuperació del país. Hi ha famílies que ho han viscut i ho viuen des de la desgràcia per la pèrdua d’un parent. Això és molt trist”.

L’escriptora valora positivament que malgrat les dificultats, el sector hagi reaccionat amb propostes de venda online amb iniciatives que van des de recollir els llibres a les pròpies llibreries o fer-te’ls portar a casa. “Jo, personalment, prefereixo la segona opció. Comprar els llibres ara i esperar a la finalització del confinament per anar-los a cercar. Crec que és millor des del punt de vista de salut”, ha manifestat.

Pluja d’estels – Premi Josep Pla 2020

“Pluja d’Estels”, d’Edicions Destino, és una novel·la literària que explica la història d’un grup d’amics que es reuneix cinc anys després d’un tràgic accident. L’excusa és poder contemplar una pluja d’estels. L’escenari és el Cap de Creus i la trobada, que es viu entre la diversió i un ambient amical, té un final inesperat. El llibre forma part de la col·lecció l’Àncora i ha estat editat en format àudio-llibre.

Laia Aguilar (Barcelona, 1976) és també guionista i professora a l’escola d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Altres treballs anteriors seus, de novel·la juvenil, han estat Juno o Wolfgang. Aquest darrer títol va guanyar el Premi Carlemany 2016.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email