Els centres cívics i casals de barri celebraran Sant Jordi #desdecasa

Imatge del web de la informació de Sant Jordi del web municipal. Foto: Districte Sarrià - Sant Gervasi
Imatge del web de la informació de Sant Jordi del web municipal. Foto: Districte Sarrià - Sant Gervasi
Els centres proposen un seguit d'iniciatives per fer des de casa en un Sant Jordi de confinament

Els centres de dinamització sociocultural del Districte han proposat moltes activitats per aconseguir que enguany el dia de Sant Jordi, un dels més celebrats a Catalunya, assoleixi una normalitat artística, literària i cultural digna de la festivitat que representa, segons publica aquest dilluns la pàgina web del Districte de Sarrià – Sant Gervasi.

El servei de premsa i comunicació del Districte ha recollit algunes d’aquestes iniciatives. Així, sabem que el Centre Cívic Vil·la Florida ha endegat un concurs de microrelats en categoria infantil, juvenil i sènior. El termini és del 23 d’abril al 7 de maig, i en aquest enllaç hi ha les bases.

El mateix centre, el dia de Sant Jordi, penjarà un tutorial a les seves xarxes per a fer-vos unes disfresses de drac o dragona utilitzant material reciclatque cadascú tingui per casa, pintures i molta imaginació. Les disfresses s’hauran de compartir amb el hashtag #elraconetVF

Per la seva banda, el Casal de Barri Can Rectoret promou l’intercanvi de llibres o bookcrossing, tot i que aquesta activitat tradicional d’aquest centre s’adaptarà a la manera del confinament: es demanen recomanacions literàries per tal de poder compartir-les amb els veïns i les veïnes sense cap mena de risc. Es pot enviar el títol del llibre i una petita recomanació o breu descripció al correu informacio@cbcanrectoret.com o mitjançant comentaris a les xarxes socials del casal abans del 23 d’abril.

Una idea molt similar és la que llancen des del Centre Cívic de Can Castelló. Amb el hashtag #CompartimLlibres, aquest equipament, us vol engrescar a participar en un repte on podeu parlar dels llibres que més us agraden: “de poesia, de misteri, els romàntics, els que ens fan petar de riure o els que ens posen la pell de gallina”. Es tracta d’enviar una fotografia del llibre (la portada o alguna il·lustració), compartir un fragment breu i explicar cinc cèntims de per què és tan especial. Tot plegat s’ha d’enviar a info@cccancastello.cat o compartir-lo a les xarxes socials(Twitter, Instagram i/o Facebook) amb l’etiqueta @CanCastelló i el hashtag per xarxes #CompartimLlibres. S’ha de fer constar nom, cognom, llibre i autor.

I encara més des d’aquest equipament. Amb el hashtag #ExpliquemLaLlegenda, dijous 23 d’abril, a partir de les 10.30 h, el centre presentarà la cançó i el videoclip ‘La llegenda de Sant Jordi’, en una versió del mite fresca i renovada, a càrrec d’Ambäukatunàbia. I amb el hashtag #LlegimLlibresEnLínia. Aquests dies, el Can Castelló us encoratja a llegir llibresgràcies a la Xarxa de Biblioteques Públiques, de manera digital i amb infinitat de gèneres, de tots els gustos i colors, així com pel·lícules o discos. Disponibles a eBiblio.cat.

Lectura tèxtil. Aquesta és la proposta del Centre Cívic Vil·la Urània Aquesta setmana de Sant Jordi, Mònica Marull fa una proposta relacionada amb els llibres. Concretament, llibres de costura.

A més, el centre cívic del carrer Saragossa, amb la voluntat de dinamitzar les activitats als domicilis per fer front al confinament, també aposta per decorar els balcons i fer els reptes que ens ofereixen amb el hashtag #SantJordiDesDeCasa, entre altres coses.

Associació de Veïns del Farró i les biblioteques

L’associació publicarà, a la versió digital de la revista Coses del Farró, els dibuixos i poemes que els nens del barri i els voltants han presentat abans del 20 d’abril. A més, aquelles obres d’art que no tinguessin cabuda a la revista per qüestions d’espai, serien mencionades al ‘Racó de l’artista’, en agraïment a l’esforç dels nens i nenes.

D’altra banda, també les biblioteques proposen reptes interessants per gaudir de Sant Jordi, com el que suggereix al seu Facebook la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall perquè et converteixis en el protagonista diari!

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email