Els botiguers reclamen una línia oberta d’ajuts pel petit comerç

Rètol de tancament a una botiga del carrer de Pàdua. Foto: Jordi Pardinilla
Rètol de tancament a una botiga del carrer de Pàdua. Foto: Jordi Pardinilla
Els comerços de Sant Gervasi, Galvany i Turó Park consideren que les ajudes fins ara anunciades per als autònoms són insuficients.

Barnavasi, l’entitat que aglutina els comerciants de la zona de Sant Gervasi i Galvany, i l’Associació de Veïns i Comerciants del Turó Park, es mostren decebudes amb les ajudes que s’han anunciat aquestes últimes setmanes. De fet, els responsables d’ambdues entitats coincideixen en manifestar que cal una línia oberta pel petit comerç, per a les microempreses que representen un tant per cent molt elevat del teixit comercial del Districte.

Bartolomé Criado és el president de l’Associació de Comerciants del Turó Park. (Foto: Arxiu)

“És que no hauríem ni tant sols de demanar-ho. És de calaix. És evident que cal una fórmula d’ajuda directa al petit comerç. És que l’Administració Pública no viu dels impostos d’aquests negocis? Si aquests negocis s’ensorren i no aporten l’Estat hi perdrà molt”, ha explicat Bartolomé Criado, president de l’entitat turonenca.

També es mostra molt crític Salvador Albuixech, responsable de Barnavasi. “Han dotat algunes partides per a subvencions que no representen cap mesura directa al petit comerç, moltes d’elles microempreses i que són la majoria dels negocis que tenim. Ofereixen ajuts per a la promoció quan es pugui fer aquesta promoció… si ara, en la situació actual, no pots fer res! Es necessita un ajut d’accés fàcil i directa per a unes empreses, moltes d’elles, familiars”, ha indicat Albuixech.

Salvador Albuixech, president de Barnavasi. (Foto: Jordi Pardinilla)

El president de Barnavasi creu que l’actual confinament, amb els negocis tancats, tindrà una incidència important en el sector comercial però que afectarà més a altres barris de la ciutat. “Jo sóc optimista de mena. A mig termini, crec que els comerços reemprendran amb força. El comerç de la ciutat no morirà mai”, ha afegit Albuixech.

Criado també és de la opinió que el sector comercial més afectat serà aquell que es trobi en zones més turístiques de la ciutat. “Al Turó Park tenim una sort i és que no depenem del turisme. És una zona d’oficines, de molts treballadors. Hi ha una gran diversitat d’establiments comercials, d’un comerç de proximitat molt arrelat. Això no treu que ho passaran molt malament, alguns d’ells”.

Rètol de tancament a una botiga del carrer de Pàdua. (Foto: Jordi Pardinilla).

Molts comerços del Districte porten més d’un mes tancats i ara fa unes setmanes, les grans entitats gremials com ara la Fundació Barcelona Comerç, el Gremi de Restauració o PIMEComerç van criticar l’Ajuntament per “manca d’ambició” per la crisi que està patint i patirà el sector.

Cruïlla del carrer de La Gleva amb el de Santjoanistes. (Foto: arxiu).

Albuixech també ha volgut fer una reflexió al voltant del comerç en línia o comerç electrònic. “Moltes de les nostres botigues no ho han fet mai venda en línia. Els costa la gestió de les xarxes. L’e-commerce, per a molts dels autònoms i petits comerços, no és la solució”, ha manifestat.

Plataforma de botigues obertes

Barcelona Comerç ha creat, recentment, la plataforma botiguesobertes.barcelona on es pot trobar informació de tots els establiments essencials oberts durant aquests dies i també d’altres que ofereixen venda online. Cada comerç apareix geolocalitzat sobre el plànol de Barcelona i amb una fitxa amb les dades bàsiques d’activitat, horari, serveis i contacte.

Trobeu més informació a: www.eixosbcn.org  i www.botiguesobertes.barcelona 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email