Faran arribar 20.000 lots de productes alimentaris a les llars de Barcelona

Lots que seran distribuïts properament.  Foto: (Ajuntament de Barcelona)
Lots que seran distribuïts properament. Foto: (Ajuntament de Barcelona)
Ajuntament, Salut i empreses els distribuiran a persones grans, malalts crònics i pacients de COVID-19 confinats de Barcelona. La campanya “Cistella contra la COVID” mobilitza 220 tones d’aliments.
Productes esperant per a l’elaboració dels lots. (Foto: Ajuntament de Barcelona)

Al llarg d’aquesta setmana es distribuiran a Barcelona 20.000 lots amb productes alimentaris, recomanacions sanitàries, informació sobre els serveis municipals enfront la crisi de la COVID-19 i informació de serveis de venda i repartiment d’alimentació a domicili que poden trobar al seu barri a persones majors de 70 anys de la ciutat, malalts crònics i persones confinades que estiguin afectades per COVID19. La iniciativa “Cistella contra la COVID” té com a objectiu minimitzar en el possible que aquestes persones hagin de sortir a fer la compra, reduint així el risc de contagi. El grup de persones que rebran aquest paquet s’ha identificat mitjançant una enquesta telefònica duta a terme per l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant processos de seguiment dels Centres d’Atenció Primària gestionats per la Generalitat de Catalunya, dels Serveis Socials municipals i a través d’entitats de persones malaltes. La iniciativa prioritza persones que no disposen de xarxa familiar o veïnal que els pugui fer la compra.

En total, es distribuiran 220 tones de productes alimentaris. Els lots contenen pasta seca, arròs, salsa de tomàquet, brou, fruita fresca del temps, verdura fresca del temps, paté, galetes, crema de cacau, fruïts secs, suc de fruites, llet, beguda vegetal i iogurs.

El paquet també conté informació sobre els serveis municipals enfront la COVID-19 i recomanacions sanitàries tant de l’Agència de Salut Pública de Barcelona com del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Igualment, inclou informació de l’Ajuntament amb les dades de serveis de venda d’alimentació a domicili que tenen a cada barri per informar-los de les possibilitats de què disposen per evitar fer la compra presencial, facilitant així que tinguin les dades pràctiques per facilitar no haver de baixar al carrer a fer la compra, sigui per complementar el contingut del lot, sigui per després de la finalització de la iniciativa. Es tracta de serveis de repartiment a domicili dels mercats municipals, el comerç de proximitat i els productors que fan venda directe al consumidor.

Una acció gràcies a la col·laboració de molts sectors

La iniciativa és possible gràcies al treball conjunt de diferents administracions i entitats. Així, l’Ajuntament de Barcelona ha coordinat les tasques, i juntament amb el Departament de Salut, ha identificat i contactat amb les persones que complien amb els requisits com a destinatàries de l’acció i ha preparat part de la informació sanitària que rebran. Igualment, el consistori ha preparat la informació sobre les opcions que existeixen per no sortir de casa per fer la compra. De la seva banda, Line Sport ha contactat amb les empreses perquè facilitessin gratuïtament els productes alimentaris i ha coordinat l’acció.

L’acció “Cistelles contra la COVID” ha aconseguit aplegar una vintena d’entitats i empreses que han participat de manera desinteressada, aportant els productes, i facilitant diferents tasques per crear en dues setmanes un circuit logístic que pugui donar resposta als col·lectius que ho necessitin durant aquesta crisi i que siguil apicable a altres situacions de crisis i necessitats.

Les empreses d’alimentació que han aportat gratuïtament els productes alimentaris envasats són Pastas Gallo, IdiliaFoods, Grupo Adam Foods, Nestlé, Hero España, Danone, bonÀrea Agrupa, Arroz SOS, Liquats Vegetals, Llet Nostra i Pepsico.

Mercabarna, i dos cooperatives del Parc Agrari del Baix Llobregat, les Cooperatives Agraries del Prat de Llobregat i la Santboiana, aporten fruita i hortalisses locals i de temporada. El mercat majorista ha estat el responsable de canalitzar la donació de majoristes de producte fresc, així com de cooperatives agrícoles del Parc Agrari. La cooperativa TEB, experta en manipulació alimentària, col.labora en el projecte fent l’empaquetament del producte fresc.

A banda, Font Packaging, Hinojosa Pacs, Saica Pack, DS Smith, agrupats a través de PackagingCluster han aportat les 20.000 caixes i el material necessari per a poder preparar els lots.

Finalment, la distribució dels aliments es fa a través del servei de Correus, gràcies a un equip de voluntaris propis i assumint els costos d’aquesta distribució.

Lots preparats. (Foto: Ajuntament de Barcelona)

Font: (Informació extreta i resumida de la nota de premsa de l’Ajuntament de Barcelona).

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email