Aspasim agraeix les donacions rebudes que els ha permès «frenar» la Covid19

Aspasim agraïment
L'entitat rep donacions de més de 260 persones i organitzacions que han suposat més de 65.000 euros.

La Fundació Aspasim ha pogut frenar l’impacte econòmic que els ha representat l’actual situació de pandèmia. La Covid19 ha tingut una repercussió important en la gestió del dia a dia, amb un sobrecost de més de 15.000 euros setmanals i també una afectació directa sobre usuaris, professionals i famílies. 

«Volem fer arribar el nostre profund agraïment per donar-nos suport davant l’impacte de la Covid19. Estem commoguts per l’enorme solidaritat que hem rebut. Gràcies a les vostres aportacions i a la incansable energia dels professionals hem frenat el cop d’una pandèmia que hagués pogut deixar enormes seqüeles a l’entitat i a les persones que en formen part», destaca el comunicat de premsa que ha enviat en les últimes hores l’entitat.

Efecte humà

Des de mitjans del mes de març –inici del confinament– es va haver d’aturar l’activitat dels tallers ocupacionals i l’acompanyament educatiu per destinar tots els recursos a les 70 persones que viuen en les 10 llars de l’entitat. «Per cobrir l’acompanyament a les llars 24h al dia, i 7 dies a la setmana, són necessaris aproximadament 135 professionals en rotació, als quals hem dotat del material sanitari imprescindible per fer una atenció segura. Un 70% dels professionals han estat de baixa, fent aïllament per símptomes, per ser població de risc o per haver de tenir cura de població de risc, baixes que des de l’entitat completarem perquè tothom percebi el 100% del seu salari. Per cobrir el personal de baixa hem comptat amb personal d’entitats especialitzades en l’atenció a persones amb discapacitat a qui s’ha pagat per hores», detalla el citat comunicat.

L’entitat ha tingut 9 casos positius: quatre persones asimptomàtiques, cinc persones que han estat hospitalitzades amb acompanyament permanent d’Aspasim i que han rebut l’alta; un professional que va tenir complicacions i va estar hospitalitzat i també ja a casa i, també, el pare d’una de les persones ateses (Josep Maria Vila), membre del patronat de la Fundació Aspasim, que va morir el passat 5 d’abril.

Impacte econòmic i solidaritat

«Cada vegada que s’ha confirmat un positiu hem fet la desinfecció completa al seu pis, una despesa que d’entrada vam haver d’assumir com a entitat i que des de la primera setmana d’abril ens complementem amb l’Ajuntament de Barcelona», explica Aspasim.

La gestió de l’impacte del Coronavirus ha tingut per ara un sobrecost de 15.000€ setmanals per Aspasim. La Fundació manifesta que aquesta despesa arriba quan la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) té un deute acumulat de 172.000€ amb l’entitat, el que complica enormement la liquiditat d’Aspasim.

«Davant d’aquesta emergència, el 17 de març vam engegar una campanya de denuncia i captació de fons que ens permetés garantir la cura de les persones que atenem i la protecció sanitària dels nostres professionals. La resposta ha estat aclaparadora, més de 260 persones i organitzacions heu fet aportacions econòmiques i de producte que superen els 65.000 euros», afirmen des d’Aspasim.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email